V Jornada Jo també puc fer-ho
Aquesta activitat consisteix en una jornada destinada a l’alumnat de secundària, per combatre els estereotips de gènere relacionats amb l’elecció de la carrera universitària, desequilibris entre l’alumnat en l’elecció dels estudis superiors que fa que alguns estudis estiguin masculinitzats i altres feminitats. Aquells graus universitaris més masculinitzats, en què les dones representen menys del 30 per cent de l’alumnat, són, entre d’altres, Enginyeria Informàtica, Física i Matemàtiques, així, per exemple pel curs 2017-2018, i, el percentatge de dones a Enginyeria Informàtica era de només un 6,12%. D’altra banda, entre els estudis més feminitzats trobam Educació Infantil i Infermeria, amb un percentatge d’alumnes d’homes del 2,03% i 18,5% respectivament.
Tenint en compte aquestes dades, que, a més, es mostren estables al llarg del temps, l’Oficina per la Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes, el Consell Social i el Programa d'Orientació i Transició Universitària, organitzam la jornada Jo també Puc Fer-ho.
Descripció
Objectius
A qui s’adreça?
Ponents
- Dra Alicina Sintes, Profesora(TU) del departament de Física, i l'àrea de coneixement de Física Teórica.
- Dra. Lorenza Carrasco Martorell, professora (TU) del departament Ciències Matemàtiques i Informàtica i l'àrea de coneixement Enginyeria Telemàtica, i Directora de l'Escola politècnica superior de la UIB.
- Carlos Martorell Campins, infermer i professor associat del Departament de Infermeria i Fisioteràpia.
- Pau Tomàs Ramis, cap d'estudis i mestre d'educació infantil del CEIP Joan Veny i Clar (Campos)
Lloc i data