VI Jornada Jo també puc fer-ho-11F

11FPer al 11F, Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència, des de l'OIO juntament amb el Programa d'Orientació i Transició Universitària (PORT-UIB), i el suport del Consell Social, organitzam la jornada Jo també Puc Fer-ho 11F. Aquesta activitat consisteix en unes xerrades destinades a l'alumnat de secundària per combatre els estereotips de gènere relacionats amb la ciència i la tecnologia i fomentar les vocacions de les joves cap aquestes àrees de coneixement.

Aquest tipus d'iniciatives estan promogudes per una taxa de matriculació molt baixa de les dones cap a aquells camps de coneixement relacionats amb les ciències experimentals i sobretot amb les enginyeries, que provoquen que a la universitat hi hagi desequilibris de gènere en l'elecció dels estudis superiors.

Descripció

Aquesta jornada consisteix en una xerrada amb la participació de dones relacionades amb els estudis científics i tecnològics, dirigit a alumnat de secundària. 
 Les dones ponents ens parlaran entre altres temes, sobre el treball que realitzen habitualment i de per què es varen interessar per realitzar els seus estudis del seus camps de coneixement.  
 

Objectius

L’alumnat assistent tindrà l’oportunitat de conèixer de primera mà dones que ocupen llocs en el món acadèmic i professional com a models de referència alternatius als que habitualment es visualitzen i, en última instància, permetrà promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals. A més, es contribuirà al paper que la Universitat té com a transmissora de valors com la igualtat d’oportunitats i l’equitat de gènere.
 
La jornada Jo també puc fer-ho, pretén trencar amb la influència dels estereotips de gènere de cara a l'elecció de les carreres universitàries.
 

A qui s’adreça?

Alumnat de secundària interessat de les Illes Balears.
 

Ponents

Cristina Suemay Manresa Yee

Doctora i professora titular d'universitat del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica. UIB

Investigació: «Interacció persona-ordinador, visió per computador i ajudes tècniques per a usuaris amb necessitats especials»

Cristina Reche Lendinez

Graduada en Química, Màster Universitari en Formació del Professorat i Màster Universitari en Ciència i Tecnologia Química. UIB. Doctoranda en el grup d’Enginyeria Agroalimentària i becada per la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Investigació: «Aprofitament de subproductes de la indústria agroalimentària»

Marta Pons Nieto

Graduada en Enginyeria Electrònica Industrial. Màster Universitari en Enginyeria Industrial. UIB Investigadora contractada per la Càtedra Endesa-Red d’Innovació Energètica de la UIB.

Investigació: «Energies renovables, especialment sobre les implicacions del paper que pot tenir l’hidrogen com a vector energètic en el futur»

Maria Isabel Quetglas Terrades

Graduada en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural. Màster en Enginyeria Agrònoma. UIB. Màster en Agroecologia, Desenvolupament Rural i Agroturismes-UMH. Becària a la Conselleria d'Agricultura

Investigació: «Treball amb pol·linitzadors a llenyoses, concretament amb Osmia rufa, a ametllers.

 

Lloc i data

La jornada tindrà lloc el dia 11 de febrer de 2022, de 9:30h fins a les 11h,  en aquesta ocasió a causa de la COVID-19 es realitzarà per videoconferència. 
 

Inscripció

Per sol·licitar aquesta activitat, emplenau el formulari d'inscripció