Escoltar

Jornada Jo també Puc Fer-ho

El passat dia 25 de novembre de 2016 amb el suport del Consell Social a l'Estudi General Lul·lià es va celebrar la primera Jornada dirigida a nines d'institut 'Jo també puc fer-ho' (nines i ciència) on les alumnes participants van tindre l'oportunitat d'escoltar de primera mà les experiències de quatre dones dels camps de la ciència de la tecnologia. 
Les dones participants varen ser:

  • Dra. Pilar Roca Salom, catedràtica d'universitat del departament Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de l'àrea de coneixement Bioquímica i Biologia Molecular. A més de directora del grup de recerca Multidisciplinari d'Oncologia Translacional (GMOT) del IUNICS-IdISPA i adèmica numerària de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.
  • Dra. Lorenza Carrasco Martorell, professora titular d'universitat del departament Ciències Matemàtiques i Informàtica i l'àrea de coneixement Enginyeria Telemàtica, i directora de l'Escola politècnica superior de la UIB. 
  • Dra. Antònia Obrador de Hevia, professora associada del departament Biologia Fonamental i Ciències de la Salut i de l'àrea de coneixement de Bioquímica i Biologia Molecular.  A més d'investigadora responsable del "Grup Teràpies Avançades i Biomarcadors en Oncologia Clínica" de l'Àrea Oncohematologia del Hospital Son Espases. 
  • Sra. Francisca María Molinos, professora associada del departament de Física i de l'àrea de coneixement de Física Teòrica. Membre del grup d'investigació de Física atómica molecular i nuclear de la UIB i membre del Programa d'Orientació i Transició a la Universitat (POTU).

Per altra banda els instituts i col·legis participants veren ser: IES Politècnic de Palma, IES de Santa Maria de Santa Maria del Camí i el CC Sant Vicent de Paül de la Soledat de Palma.