II Jornada Universitària sobre Investigació amb Perspectiva de Gènere a la UIB

II jornadesAquestes jornada consisteix en la posada en comú de treballs i recerques amb perspectiva de gènere que hagin estat realitzats o els duguin a terme membres de tota de comunitat universitària, incloent-hi alumnes de grau, màster i doctorat, per visibilitzar i potenciar la importància i rellevància dels estudis de gènere. A més, en aquesta segona edició volem posar un èmfasi especial en l'àrea dels estudis de ciències de la salut des d'una perspectiva de gènere. Finalment, mitjançant la inclusió en la participació d'alumnes, se cerca potenciar la presència de joves investigadors i investigadores.

La celebració d'aquesta jornada ajudarà a enfortir i fomentar una xarxa universitària de PDI i alumnes que projecti la importància d'aquesta temàtica i el corpus de coneixement que representen.

Aquesta activitat s'emmarca en el II Pla d'igualtat (punt 6.4.2).

Objectiu general

L'objectiu general és la posada en comú de les recerques que es duen a terme des de diferents àmbits de coneixement en el marc dels estudis de gènere, destacant en aquesta edició la temàtica de gènere i salut.

 
Objectius específics
  • Crear i enfortir xarxes de dones PDI i d'altres col·lectius per compartir les experiències i el treball realitzat des dels camps de coneixement respectius.
  • Donar suport i impulsar a joves investigadors i investigadores en estudis de gènere a través de la presentació de TFG i TFM, així com també de doctorands i joves doctors i doctores.
  • Fomentar l'activitat investigadora en matèria dels estudis de dones i gènere.
  • Conèixer les iniciatives i els resultats dels treballs realitzats a la Universitat sobre aquesta temàtica.
Destinataris

Estudiants de grau, màster i doctorat, així com personal docent i investigador de diferents disciplines, i totes les persones interessades en temes de gènere i igualtat, de dins i fora de la Universitat.

Metodologia

Desenvoluparem una jornada que se centrarà sobretot en taules rodones, a més d’una conferència marc al començament, i una altra en la clausura. Participaran en aquesta iniciativa dones i homes de departaments, àrees de recerca i serveis diversos, a més d'alumnes de diferents nivells acadèmics (grau, màster i doctorat) que participaran en les taules rodones.

Programa

Consulta el PROGRAMA

Lloc

Sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos, campus universitari

Activitat presencial

Data

9 de març de 2022

Horari

De les 10 a les 19 hores

Matrícula i inscripció

Entrada lliure fins a completar l'aforament

Curs gratuït

Es lliurarà certificat d'assistència

Nombre de places

80